Skip to main content

Maart 2020

Save the date

Op zaterdag 25 april 2020 houdt de VVP haar algemene vergadering.

Zoals steeds koppelen we hieraan een ontmoetingsmoment met activiteiten voor jong en oud. Dit zal doorgaan aan het speelplein Horst in Schoten, net als vorig jaar.

Wil je meer weten, hou dan onze volgende nieuwsbrief in de gaten.

Reserveer deze datum alvast in je agenda.

 

Van onze reporter ter plaatse

Alweer een geslaagd VVP weekend, dit keer in Die Loyale in Maldegem.

Locatie en infrastructuur

Afgelopen weekend ging door in jeugdherberg Die Loyale te Maldegem. Een locatie die zowel met het openbaar vervoer als met de auto zeer goed bereikbaar was.

Ondanks het initieel oubollige zicht dat de lokalen aan de buitenkant uitstralen bleek het best wel een gezellige jeugdherberg met verschillende en voldoende units te zijn. Naast de verschillende aparte slaap- en leefruimtes waren er ook twee grote gemeenschappelijke zalen.

Er waren verschillende soorten slaapkamers die werden toegewezen naar gelang het aantal personen per gezin. De units kunnen zeker omschreven worden als voldoende uitgerust doch ze halen zeker geen drie sterren.

De gemeenschappelijke ruimtes waren ook niet modern, plaats was er echter wel zeker voldoende. Het was ook zeker een pluspunt dat er twee gemeenschappelijke ruimtes voorzien waren, dit maakte dat de kinderen onder ons hun eigen indoor speeltuin in gebruik konden nemen zonder hierbij de praatjes van de volwassenen met tal van geluidsoverlast te storen.

De eetplaats was wel wat aan de nipte kant qua aantal plaatsen, hetgeen de zaak echter wel gezellig maakte.

Er was ook een grote tuin met bijhorende attracties voor de kinderen. Afgaande op de aantal uren dat de kinderen, ondanks de soms slechte weersomstandigheden, buiten gespeeld hebben was deze tuin zeker in orde.

Er waren, voor wat onze groep betrof, ook ruim voldoende parkeerplaatsen.

Er waren naambadges voorzien deze keer, ze waren zo mooi dat het jammer was dat we ze niet mochten meenemen. Misschien kan dit volgende keer voorzien worden als souvenir?

Eten

Een volgende –niet onbelangrijk- onderwerp is het eten. Het eten was zeker in orde. Er werden twee warme maaltijden voorzien op zaterdagavond en zondagmiddag. Beiden zeker verzorgd. De overige maaltijden waren broodmaaltijden, deze waren ook zeker in orde. Verse fruitsap en tabasco zouden het plaatje helemaal compleet gemaakt hebben.

Activiteiten

Zaterdag na het middageten vertrokken we met zijn allen naar Yeti Eeklo. Iedereen kreeg de keuze om een spelletje bowling te spelen, proberen te ontsnappen uit een van de escaperooms of dolle pret te beleven in de indoorspeeltuin. Kortom: een leuke middag en voor iedereen wat wils. Het was ook aangenaam dat er voor iedereen een drankbonnetje werd voorzien.

Sfeer en gezelligheid

De sfeer en de gezelligheid waren zeker in orde, zelfs tot in de late uurtjes. Er waren momenten waarop iedereen gezellig bij elkaar kon gaan zitten om een babbeltje te slaan, een gezelschapsspel te spelen, te dansen, te spelen in de tuin ed. De pintjes aan één euro maakten het ook zeker de moeite waard om wat langer te blijven zitten. Een aanbeveling zou kunnen zijn om per weekend een vast moment in te plannen waarop een expert of een ervaringsdeskundige een relevant thema rond pleegzorg kan uiteenzetten/ bespreken.

Er kan zeker geconcludeerd worden dat alle aanwezigen het er over eens zullen zijn dat het zeer aangenaam is dat mensen, via de werking van deze organisatie, verenigd worden en de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te delen.

Ikzelf heb wederom zeer mooie, warme en inspirerende mensen ontmoet. Het doet me steeds deugd om te zien met hoeveel liefde en toewijding er wordt gezorgd voor de kinderen, kinderen die niet altijd allemaal een eerlijke start gekregen hebben. Ik ben ervan overtuigd, omdat ik het zelf heb meegemaakt, dat de liefde van een pleegouder zeer betekenisvol is.

Graag tot een volgende keer.

GDV

 

Kleurrijk

De nieuwe Kleurrijk strikt Ronny Mosuse voor een interview: "Mijn pleeggezin heeft mij gevormd tot wie ik nu ben".

Het tijdschrift Kleurrijk, tot nu toe een initiatief van de provinciale pleegzorgdienst Antwerpen, steekt in een nieuw kleedje.

Vanaf 2020 zal Kleurrijk één keer per kwartaal verdeeld worden over heel Vlaanderen, telkens in een aangepaste versie per provincie. Pleegzorgers ontvingen het eerste exemplaar van de vernieuwde Kleurrijk ondertussen in de brievenbus. In de 5 versies lees je onder andere hoe Ronny Mosuse zijn tijd als pleegkind ervaren heeft.

Wil je het tijdschrift lezen en heb je het niet ontvangen, of wil je wel eens weten wat er in de versie van de andere provincies staat, kijk dan even op de website van Pleegzorg Vlaanderen (https://www.pleegzorgvlaanderen.be/nieuws/gloednieuw-tijdschrift-voor-pleegzorgers-gelanceerd).

 @ Pleegzorg Vlaanderen: waar kunnen mensen terecht die het tijdschrift niet op papier ontvangen hebben maar toch geïnteresseerd zijn?

 

Wist-je-dat-je

  • Je kan nog steeds lid worden van de VVP door 15 euro te storten op IBAN BE51 7350 3410 2962 van VVP vzw met vermelding ‘lidgeld 2020 + naam en voornaam’. Je hele gezin is meteen lid en je krijgt korting op een aantal activiteiten.
  • Ook giften zijn nog welkom op de Kangoeroerekening van VVP vzw BE81 7470 2416 2424 met vermelding ‘gift 2020 + naam en voornaam+ geboortedatum’. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest en betaalt vadertje staat een deel van je bijdrage.

 

Alvast bedankt voor jullie steun en hopelijk tot op een volgende activiteit.