Skip to main content

BOEK

Liesbeth Vervecken – Een puber-pleegzoon

Liesbeth Vervecken, pleegmama en vroeger werkzaam in de Bijzondere Jeugdzorg, stelt haar eerste boek voor:

Jarenlang was ik de hulpverlener die de dynamiek tussen ouders en kroost begeleidde Drie jaar geleden kozen mijn partner Dirk en ik ervoor pleegouder te worden. Graag nodig ik de lezer uit om via dit boek met verhalen en anekdotes bij óns achter de gordijnen en deuren te kijken, en een kopje koffie te drinken aan onze keukentafel.

Dit boek is uit het leven gegrepen van een pleeggezin met een puber-pleegzoon. Het gaat over opvoeden, huisregels, PlayStationtijd, knuffels zonder einde, Eminem, namen noemen, stoeien of supporteren, de Sint of budget voor pubers, over rake woorden die vallen, of soms bommen die ontploffen. En nog zo veel meer.

Liesbeth en haar partner, die al vele jaren beroepsmatig actief waren in de Integrale Jeugdhulp, waaronder pleegzorg, besluiten zelf pleegouder te worden van een prille puber, vol mogelijkheden maar toen al met een aangrijpend verhaal.
De lezer volgt het reilen en zeilen in het gezin, hoort en ziet wat er dagelijks in het huis gebeurt: overwegingen, twijfels, ontdekkingen, verwonderingen, dromen.
Hebt u ook een puber-pleegzoon(dochter) dan is dit boek zeker een aanrader! Voor 24,90 euro kan je het boek bestellen via

https://gompel-svacina.eu/product/een-puber-pleegzoon