Skip to main content

Weekend Bielebale 1-3 november 2019

MET DE VVP OP WEEKEND

 

Bielebale verblijf

Jeugdverblijfcentrum Bielebale is mooi en rustig gelegen in het park van Brasschaat. Het eigentijdse kamphuis staat midden in het groen en beschikt over moderne accommodaties; Bielebale werd trouwens pas in september 2015 officieel geopend. Het centrum biedt heel wat mogelijk-heden voor groepen tot 78 personen. Op wandelafstand vind je bv. binnenzwembad Sportoase, een sporthal, een kinder-boerderij, speelweiden, het speelbos, fiets- en wandelpaden en 150ha Peerdsbos. De bruisende stad Antwerpen ligt ook vlakbij, maar er is nog zo veel meer moois te zien en te beleven in de nabije omgeving. De VVP reserveerde kamphuizen DE ZON en DE STERREN voor u van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november 2019.  Je verblijft er in comfortabele kamers van 2 tot 6 personen. Het VVP-keukenteam, onder leiding van Luk & Hilde,  zal je zoals gewoonlijk opnieuw culinair verwennen... Wij hopen alvast u allemaal massaal te mogen ontmoeten!


Praktisch :

  • Het weekend start met het avondmaal op vrijdagavond. We eindigen op zondag na het middagmaal.Bielebale spoorfietsen
  • Gezien 1 november een feestdag is, dachten we dat we voldoende mensen warm zouden kunnen maken om het  VVP-weekend al eerder in te zetten. VVP vzw trakteert je op een tochtje van Kapellen naar Brasschaat en terug op spoorfietsen langs een historische spoorlijn uit WO-I,  middenin de natuur. Onderweg rij je door het bos in een historisch waardevol en ongerept landschap. Zo fiets je onder meer door natuurgebied De Uitlegger en over de befaamde Antitankgracht, die tussen de twee wereldoorlogen werd aangelegd. Na een uurtje trappen komen we aan in Perron Noord, een voormalig militair kamp gelegen naast het oudste militair vliegveld van België. Hier genieten we van een welverdiende pauze in café PERRON NOORD. De tocht op de spoorfietsen is zo’n 10km lang en duurt ongeveer 3 uur, inclusief de pauze in PERRON NOORD. Het avontuur start om 13u30 (vertrek met de spoorfietsen om 14u00 stipt) aan de Fortsteenweg 37 te 2950 KAPELLEN. Deze locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, m.n. via buslijn 780 (reisduur: 0u29).
  • Zaterdagnamiddag gaan we zwemmen. Liefhebbers brengen aansluitende zwemkledij (geen shorts) mee.
  • Gebruik van een onderlaken en een kussensloop is verplicht, ook bij gebruik van een slaapzak.
  • Lakenpakketten kunnen gehuurd worden ad 6,00 euro per pakket. Eventuele aantallen kunnen jullie doorgeven via het inschrijvingsformulier.
  • BIELEBALE is gelegen aan de Zwembadweg 5 (vroeger Elshoutbaan 19)  te 2930 BRASSCHAAT.
  • BIELEBALE is ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar:

Optie 1:

Neem in station Antwerpen Centraal ondergronds tram 3 richting Merksem

Stap af aan de eindhalte om over te stappen op bus 64

Met de bus tot aan halte Brasschaat Kerk

Nog 1 km te voet door het park wandelen tot je bij Bielebale VZW bent

       Optie 2:

Neem in Antwerpen Centraal de trein tot in Kapellen (lijn Antwerpen-Essen)

In Kapellen neem je bus 780 naar Brasschaat

Stap af aan halte Brasschaat Sportcentrum

150m het park in, kom je bij Bielebale vzw.

 

Geert Petillion en Peter Haesaert - organisatie ontmoetingen