Winterkrantje

Minder belastingen betalen? Wees er snel bij!

Ontving je de laatste tijd ook verschillende brieven om een goed doel te steunen in 2019. En dan moet de Warmste Week nog beginnen!

Toch hopen we dat je de VVP het hele jaar een warm hart toedraagt en mocht je nog wat ruimte op je budget hebben voor het goede doel: bij ons krijg je wél een fiscaal attest, zodat vadertje staat een deel van je gift mee betaalt.

Met jullie steun kunnen we er voor zorgen dat de kinderen en jongeren van pleeggezinnen voor een prikje aan activiteiten kunnen deelnemen en wees er maar zeker van, ze zijn er jullie heel dankbaar voor.

Stort vóór 31 december 2019 (maar wacht best niet tot de laatste dag!) minstens 40 euro op onze kangoeroerekening BE81 7470 2416 2424 met vermelding “gift 2019 + naam + voornaam” en we bezorgen je begin 2020 een fiscaal attest voor de aangifte van de personenbelasting.

 

VVP op de Grote Dialoogdag

Op 31 oktober 2019 was het weer zover.

De Grote Dialoogdag vond plaats in de gebouwen van het Vlaams Parlement. In 4 workshops kregen we te horen, of beter nog ondervonden we aan de lijve, waar het schoentje soms nog knelt voor pleegjongeren, pleeggasten, pleegzorgers en ouders van kinderen in pleegzorg. Sven Pichal leidde ons na de lunch door de vragenronde tot aan de engagementsverklaring in naam van de Vlaamse Minister van Welzijn.

Ook VVP was aanwezig op de Grote Dialoogdag en we waren onder de indruk van de wijze waarop de pleegjongeren hun workshop hadden voorbereid. Elke doelgroep heeft op zijn manier een steentje bijgedragen aan een geslaagde dag. Pleegzorg Vlaanderen verdient een pluim voor de organisatie van deze hoogdag van de Pleegzorg.

Er blijven nog wel wat vragen onbeantwoord, zowel concrete items die tijdens de vragenronde niet aan bod kwamen als bedenkingen vanuit de workshops van de doelgroepen die de engagementsverklaring niet gehaald hebben. Dus blijft de VVP zich inzetten, samen met alle actoren op het terrein, om pleegzorg nog bekender én beter te maken, zodat de wachtlijsten kunnen weggewerkt worden. Draag je Pleegzorg een warm hart toe en heb je wat ‘engagement’ op overschot, contacteer ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de Grote Dialoogdag, kijk even op: https://www.pleegzorgvlaanderen.be/nieuws/overheid-toont-engagement-voor-kwalitatieve-pleegzorg-vlaanderen

 

VVP op weekend in Bielebale Brasschaat

Daags na de Grote Dialoogdag was Brasschaat ‘the place to be’ voor VVP. Voor wie denkt dat je alleen mee op weekend kan als je jonge pleegkinderen hebt, die heeft het mis. Iedereen met een hart voor pleegzorg is welkom, dat maakt het de actieve pleeggezinnen alleen maar gemakkelijker om van het weekend te genieten. Diversiteit troef!

Het is altijd een beetje spannend als we een nieuwe locatie uittesten, maar wat een meevaller was Bielebale in Brasschaat!

Het weekend werd goed ingezet met een teambuilding op de spoorfietsen. We konden duidelijk vaststellen dat er met de conditie van de VVP-ers niets mis is. Ondertussen brachten Geert, Hilde, Luc, Peter, Veerle en Shirley alles in orde om de fietsers goed te ontvangen, want wat is er belangrijker na een middagje trappen dan eten, drinken en goed slapen. Oh ja Geert, voor de meeste jongeren is ook WIFI levensnoodzakelijk. Met wat goede afspraken hebben we een goed evenwicht gevonden.

Zaterdag konden we genieten van de omgeving: een schitterend park, een gepassioneerde gids die ons liet zien hoe de bomen ons in het oog hielden, zwemmen in het grote zwembad en ondertussen zorgden een hele ploeg onder leiding van Hilde voor de versterking van de innerlijke mens.

Het weekend was alweer veel te snel voorbij, maar we keren hier nog terug. En voor wie zo lang niet kan wachten, raadpleeg onze agenda voor de volgende bijeenkomsten: https://www.pleegouders.be/agenda.

 

Ook dit jaar was er een Week van de Pleegzorg

Een taart in een brievenbus. Onwaarschijnlijk ? Sinds de week van de pleegzorg niet meer. Pleegouders werden voor hun inspanningen bedankt met een taart van Pleegzorg Vlaanderen. De taarten vlogen daarna letterlijk rond op allerlei sociale media. Fiere pleegmama’s en papa’s , pleegzussen – en broers, pleegkinderen poseerden met een grote lach op hun gezicht en met …. De taart.  Dag in dag uit staan de pleegouders klaar om er het beste van te maken, soms in moeilijke omstandigheden, dan is een taart wel op zijn plaats. Bedankt Pleegzorg Vlaanderen voor de taart en bedankt pleegouders voor jullie onbeperkte inzet, dag in dag uit.

Ook de politiek vergat de week van de pleegzorg niet, er verschenen Visuals bij de verschillende partijen op sociale media met een bedanking voor onze inzet en er werd de belofte gemaakt om nog meer werk van betere omkadering en ondersteuning te maken. Zo maakte sp.a zich sterk om nog meer zorg en omkadering te bieden voor zwaar gekwetste en fysiek beschadigde kinderen die in een pleeggezin terecht komen. Want soms is liefde voor een kind alleen niet genoeg. Groen maakte naast de bedanking ook een voornemen: zij zijn samen met pleegouders pleitbezorger van een echt volwaardig tijdskrediet en ouderschapsverlof voor pleegouders. De huidige verlofsystemen zijn voor vele pleegouders nog ontoereikend. Bovendien willen zij dat iedereen, ouder of pleegouder, dezelfde kansen krijgt.

CD&V , NVA en Open VLD focusten op wat ze al bereikten de vorige legislatuur: pleegzorgverlof gedurende zes weken bij een nieuwe pleegplaatsing, meer middelen om pleegzorg bekend te maken, een duidelijke keuze voor pleegzorg als eerste optie in een problematische gezinsplaatsing na een uithuisplaatsing.

Als VVP zijn we blij met deze aandacht en erkenning en we hopen dat deze goede voornemens tijdens de week van de pleegzorg ook zullen omgezet worden in beleid.

  • Aangemaakt op .