Activiteiten juli 2019 - november 2020

 Zomeractiviteit 2019 – 27 juli

 

 De zomervakantie is in aantocht... dus tijd voor de VVP vzw om weer een familiedag te organiseren!!!  

 Gewoon gezellig samen - zijn, bijpraten, wandelen, kinderen laten spelen, …

 Op zaterdag 27 juli 2019 ontmoeten we elkaar in het provinciedomein de GAVERS in Harelbeke.

 

 Voorstel van programma (vrije keuzes; je kan uiteraard op ieder moment aansluiten).

  • Afspraak vanaf 10u30 op de parking Stasegemsesteenweg 90 te 8530 Harelbeke
  • Rond 11u gaan we richting domein waar we uitkomen op een prachtig speelplein.
  • Rond 12u30 genieten we van een picknick die je zelf meebrengt (ergens in het park op een veldje)
  • In de namiddag kan er gewandeld worden rond het park of kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin.
  • NB : misschien wat reserve kledij meebrengen; er is ook water bij het speelpleintje.

We hopen jullie natuurlijk weer massaal te mogen verwelkomen op deze zomeractiviteit.

Inschrijven is niet verplicht, maar toch krijgen we graag een seintje vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we toch een idee hebben van het aantal geïnteresseerden…

Tot binnenkort?

 

Nog steeds gezocht maar nog niet gevonden!!

 Enkele enthousiaste en creatieve denkers en doeners om via een spraakmakend initiatief  de VVP in the picture te brengen naar aanleiding van de week van de pleegzorg 2019 in november.

Literaire, grafische, muzikale, podcast-ige, visuele, poëtische, … competenties mogen, moeten en kunnen aangeboord worden om ons in beeld te brengen als een  frisse en dynamische partner.

Interesse?  Ideeën?  Suggesties? Contacteer Ben Nicolaï (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

SAVE THE DATE: 28 september 2019 - ontmoetingsdag

Al meer dan 30 jaar organiseert de VVP ontmoetingsactiviteiten voor pleegouders en pleeggezinnen.

Dit jaar gaat onze ontmoetingsdag door in de Ijsmolenhoeve (Tsjaka Adventure) te Ronse, in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

In de voormiddag komt Jan Brocatus, coördinator Pleegzorg Vlaanderen, spreken over hoe het verder moet met pleegzorg.

De Ijsmolenhoeve is een pareltje uit de 15de eeuw. In 2014 werd deze prachtige locatie nieuw leven ingeblazen, waardoor de hoeve het ideale decor werd voor tal van activiteiten. Een jong en dynamisch team met professionele, enthousiaste monitoren zal ons gegarandeerd een onvergetelijke dag bezorgen.

Van de kinderboerderij en een ezelwandeltocht voor de allerkleinsten tot de klimmuur en een death ride voor de moedigen: de Ijsmolenhoeve heeft het allemaal!

De dag wordt dan afgesloten met Vlaamse stoverij of spaghetti.

Hierover meer nieuws en inschrijvingsformulieren in een latere Nieuwsbrief.

 

SAVE THE DATE: 31 oktober 2019

Grote Dialoogdag- De Schelp- Vlaams Parlement

Pleegzorg Vlaanderen organiseerde de afgelopen jaren boeiende dialoogdagen voor pleegzorgers en pleegjongeren. Er werd telkens een uiteenzetting gegeven over verschillende thema’s zoals ouderschapsverlof, statuut van pleegouders, kinderbijslag, evaluatie decreet pleegzorg, werking jeugdrechtbank, rechtspositie minderjarige… Nadien werd er in groepjes uitgewisseld en concrete adviezen geformuleerd.

Op 31 oktober wil Pleegzorg Vlaanderen deze adviezen op de Grote Dialoogdag presenteren aan een groter publiek zijnde politici, hulpverleners, beleidsmensen, andere betrokkenen binnen pleegzorg,…

VVP is blij met dit initiatief van Pleegzorg Vlaanderen, hierdoor weerklinkt de stem van Pleegzorgers en Jongeren luider bij beleidsmakers en hulpverleners. We hopen dat ze, bij het begin van een nieuwe regering en beleidsperiode, met deze adviezen aan de slag gaan zodat pleegzorg nog beter omkaderd en ondersteund kan worden.

Noteer deze datum dus zeker in je agenda, we hopen dat veel VVP pleegouders en jongeren aanwezig kunnen zijn. Opgelet speciaal voor de toegankelijkheid voor jongeren werd deze dag in de vakantie gepland. Hou hier rekening mee in functie van vakantie.

 

Andere activiteiten: zie agenda

 
  • Aangemaakt op .