Nieuwsbrief Pasen

Intentieverklaring 2019

Afbeeldingsresultaat voor missiePleegzorg in Vlaanderen bereikt  7115 pleegkinderen via 5181 pleeggezinnen, naast 516 volwassen pleeggasten. De vraag naar pleegzorg neemt nog steeds toe, met jaarlijks een 500-tal niet-ingevulde aanvragen.

Indien  we ons als VVP   willen presenteren als de vertegenwoordigers van deze groep zullen we moeten inzetten om ons op  termijn te ontwikkelen als een vanzelfsprekende en structurele gesprekspartner wanneer belangen, rechten en plichten in beeld komen .

Het is onze ambitie om ons duidelijker te profileren op inhoudelijk, beleidsmatig en internationaal vlak.

We willen het bestaande aanbod van Nieuwsbrief, Weekends en Ontmoetingsdagen  uitbreiden met publicaties, acties,   inzetten op meer naambekendheid en toename van ons ledenaantal.

De volledige  intentieverklaring is terug te vinden op de website.

Gezocht

Afbeeldingsresultaat voor gezochtEnkele enthousiaste en creatieve denkers en doeners om via een spraakmakend initiatief  de VVP in the picture te brengen naar aanleiding van de week van de pleegzorg 2019 in november.

Basis voor deze bijdrage vormen ons manifest 2017, geschreven naar aanleiding van 35 jaar VV, en onze intentieverklaring, zoals ze werd voorgesteld en goedgekeurd op de algemene vergadering van maart 2019.

Een degelijk artikel hoort zeker tot de mogelijkheden, maar het mag ook wel iets meer zijn deze keer, zeker indien we ons willen gaan presenteren als een vanzelfsprekende en structurele partner in het Vlaamse pleegzorglandschap.

Literaire, grafische, muzikale, podcast-ige, visuele, poëtische, ….. competenties mogen, moeten en kunnen aangeboord worden om ons in beeld te brengen als een  frisse en dynamische partner.

Interesse?  Ideeën?  Suggesties? Contacteer Ben Nicolaï (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Op basis van de reactie wordt zo snel mogelijk een eerste brainstorm- en werkvergadering belegd.

Verslag ontmoeting 30 maart 2019

Op 30 maart vond de algemene vergadering van de VVP plaats in Schoten. De werking van 2018 werd overlopen. Enkele vaste waarden namen dit jaar afscheid van de algemene vergadering: we danken Gerty Hendrickx en Matty Hermans voor hun jarenlange en actieve inzet voor de vereniging en hopen hen nog regelmatig te mogen ontmoeten op onze activiteiten. Na het vertrek van Gerty en Matty werden een aantal nieuwe vrijwilligers bereid gevonden om hun schouders onder de werking van de vereniging te steken. Meer info vind je hier.

Zoals gebruikelijk werden de rekening 2018 en de begroting 2019 overlopen en goedgekeurd. De statuten werden nog eens grondig onder de loep genomen en wat eenvoudiger geformuleerd. Maar vooral ook de planning voor 2019 kwam aan bod: we blijven inzetten op ontmoeting via weekends en ontmoetingsdagen, maar we zoeken ook formules om meer en beter te wegen op het beleid. Wie zich geroepen voelt om daaraan mee te werken, is altijd welkom, zonder de verplichting voor verder engagement.

’s Middags konden we bij een heerlijk zonnetje genieten van de soep van onze ‘kookouders’ Luc en Hilde.  Mmmm lekker! En terwijl Viviane en Shana zich over de kinderen ontfermden, werden de banken klaar gezet voor een heel speciale ontmoeting. Pleegmama Nancy Leysen, auteur van het boek ‘voor altijd mijn kind’ kwam ons uitleggen hoe het boek tot stand gekomen is. Het werd een sterke,  interactieve namiddag, vooral dankzij twee ouders en een zoon die de moed hadden verzameld om ons, pleegouders, te komen vertellen hoe zij de plaatsing van hun kinderen ervaren hadden. Het werd een fijn, met momenten emotionele ontmoeting die zonder al te veel formaliteiten en in de beste verstandhouding uitmondde in een gezellige babbel en knabbel, met de zon nog steeds van de partij.

Bij heAfbeeldingsresultaat voor pizza
buiten bakkent vallen van de avond nam Myriam het heft in handen en bakte met veel enthousiasme en zwier voor elk van ons één (of meer) pizza’s die we zelf mochten samenstellen.

Met wat gepuzzel is zelfs iedereen op de juiste bestemming geraakt – het was een heel geslaagde VVP activiteit.

Over de volgende activiteiten laten we je snel iets weten.

 
  • Aangemaakt op .