"Aan de Plas" te Brugge

 

WE VVP Aan de plas te Brugge

Vrijdagavond kwart voor zeven, de plas in Brugge wordt ingenomen door een groepje ongeregeld van heel divers pluimage. Toch al maar een flesje kraken – Geert meteen in paniek, de kelder raakt leeg! We zijn met velen, dus dat wordt delen, maar dat is net waar het allemaal om draait.

Zaterdagavond kwart voor zeven. Sommigen toeven aan de plas, maar de meesten wandelen rond de plas, meer dan één keer, tot jolijt van de verveelde chauffeurs op de expresweg. Onze jeugd neemt het voortouw om het pannenkoekenfestijn vlot te laten verlopen, wat worden ze groot!  De keuken wordt uitgebreid tot buiten onder het afdak, je zit nu éénmaal aan de plas, je moet dus roeien met de riemen die je hebt, maar het resultaat is oppersmakelijkst[1]. Fotoshoot op Hooverboard, puppy steelt de show en manillen wordt even een belangrijke sport en Geert’s nieuwe voorraad wordt gekraakt. Driewerf hoezee voor Maurice.

Zondag, hoe laat is het? Kwart voor zeven … de tijd heeft even stil gestaan, zalig! En toen was het tijd voor de frietjes. Mol zag dat het goed was. Nog even de tafelschikking een paar keer omdraaien voor iedereen tevreden weer naar huis kan.

Dikke merci aan allen die dit al vele jaren mogelijk maken, we hebben ervan genoten!

Marnix

[1] Staat niet in de ‘Grote van Dale’, maar als die mee op weekend was geweest, stond het er zeker in

  • Aangemaakt op .