We hebben 40 gasten en geen leden online

Geachte leden,

Beste collega-pleegouders,

 

Vanaf 3 maart a.s. hebben we opnieuw voor een volledig weekend DE BONTE BEESTENBOEL voor u gereserveerd. DE BONTE BEESTENBOEL is een unieke boerderij in een karakteristieke landelijke omgeving in de Antwerpse Kempen. De oude stallen, schuren en hooizolders van de voormalige landloperskolonie zijn gerenoveerd tot een prachtige hoeve met alle moderne faciliteiten.  Het domein omvat ca. 500 hectare natuurgebied (naald- en loofbos, weilanden, velden en akkers) en is een beschermd landschap. De kolonie wordt doorsneden door ruiterpaden, wandel- en fietsroutes en ligt aan het netwerk van fietsknooppunten. Het natuurreservaat 'Bootjesven' en het recreatiedomein 'De Mosten' liggen op een boogscheut van de kolonie vandaan en naast de boerderij heeft het Natuurmuseum 'Jan Spannenberg' een onderkomen gekregen. Dit alles maakt van DE BONTE BEESTENBOEL dé ideale locatie voor een waaier aan activiteiten.

 

PRAKTISCH

  • Je vindt DE BONTE BEESTENBOEL aan Kolonie 35,  2323 Wortel (Hoogstraten)  ( tel 03 309 32 02)
  • Met enige nostalgie in het hart grijpen we terug naar een beproefde (en goed bevonden) formule, nl. die van de zelfkook. We vonden een aantal collega-pleegouders bereid om het hele weekend voor ons te koken, maar durven op uw bereidwillige medewerking te rekenen voor het wassen van de vaat.
  • Het weekend begint op vrijdagavond vanaf 17u30 met brood, beleg en soep. Verder wordt het ontbijt telkens tussen 08u00 en 09u00 voor u klaargezet, het middagmaal serveren we omstreeks 12u30 en rond 18u00 kunt u aanschuiven voor het avondmaal. Op zondagnamiddag, rond 16u00, sluiten we het weekend af.

 

De BONTE BEESTENBOEL beschikt over twintig slaapkamers met elk vier slaapplaatsen. We hopen natuurlijk u talrijk te mogen begroeten op ons volgende ontmoetingsweekend...

Veel groeten en waarschijnlijk tot binnenkort,

Namens de Vlaamse Vereniging voor Pleeggezinnen vzw,

Peter HAESAERT en Geert PETILLION.

 

Inschrijven weekend De bonte beestenboel

Bij problemen met het online formulier kan je ook inschrijven via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Lees meer: VVP Weekend  "De bonte beestenboel"   VAN 3 TOT 5 MAART 2017

In een prachtig decor aan de Grote Nete, omringd door een groene gordel van bossen en weiden – die terecht “Groene Parel van de Kempen” wordt genoemd – ligt Westerlo. Aan de rand van het natuurgebied “de Beeltjens” ligt de plaatselijke jeugdherberg die, zoals de naam al doet vermoeden, een oud boswachtershuis is.Het gebouw werd volledig gemoderniseerd en voorzien van alle comfort zonder de oorspronkelijke charme ervan aan te tasten. In de speeltuin vindt u speelzones met speeltoestellen voor alle leeftijden. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen er zich volop uitleven. Voor de iets oudere kinderen is er een avonturenzone met klauterparcours, wigwams, loopbruggen enz... Vanop het terras van het Boswachtershuis kunnen ouders een oogje in het zeil houden terwijl ze genieten van een lekker (lokaal) drankje.

De schitterende ligging aan de rand van het bos en de afwisselende landschappen (bossen, moerassen, landbouwgebieden, waterlopen en rustige dorpskernen) maken van deze jeugdherberg een prima uitvalsbasis voor interessante wandelingen en lange fietstochten.  De V.V.P. reserveerde deze prachtige locatie voor u van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november 2016. Wij hopen u allemaal (opnieuw) te mogen ontmoeten...

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktisch :

  1. een rondleiding op maat van volwassenen, waarbij u de sfeer van het adellijke leven in het begin van de 20° eeuw kunt opsnuiven
  2. een rondleiding op maat van kinderen van het basisonderwijs. Spelenderwijs gaan de kinderen op ontdekkingstocht in het kasteel. Ze krijgen een rol als bewoner van het kasteel, incl. alle attributen en taken die daarbij horen… Verkennen, genieten, beleven, doen!

Inschrijven voor het weekend is niet meer mogelijk! 

Ons volgend weekend gaat door van 3 tot 5 maart 2017 in de Bonte Beestenboel te Wortel Merksplas 

Lees meer: V.V.P. weekend Westerlo "het boswachtershuis" 4-6 november 2016

Een prachtige dag vol zonneschijn en goede vooruitzichten. En voor mij persoonlijk de ‘grote’ verantwoordelijkheid een mooie wandeltocht in elkaar te boxen. Daarom zijn we wat vroeger gekomen zodat we de omgeving, die er op Google maps al heel veelbelovend uitzag, even kunnen verkennen. Het wordt een mooie en avontuurlijke wandeling met ons gezinnetje en komen juist op tijd terug aan bij onze verblijfplaats om ons op ons gemakje te kunnen installeren op onze kamer. We begroeten intussen onze vrienden en kennissen waarvan we de meesten alweer een halfjaar niet gezien hebben, en betreuren de afwezige zieken die op het laatste moment hebben moeten annuleren. Het lekkere avondmaal, een belegd stokbrood van het type “smos-kaas-hesp” wordt intussen zeer gesmaakt. In tegenstelling tot de geruchten vooraf staat er weer een rijk gevulde ijskast met allerlei dranken klaar voor de komende avonden. Een korte schermutseling over het ontbreken van rode wijn wordt snel weer bijgelegd. Er is immers genoeg ander lekkers voor elke leeftijd. Velen zijn nieuwsgierig wat de wandeling zal geven nu iemand anders ze ineen heeft gestoken. Ik tracht iedereen gerust te stellen terwijl ik zelf hoop dat al die verschillende mensen toch een fijne tocht zullen beleven.

Lees meer: verslagje weekend Ovifat

Nieuwsbrief

Gelieve je naam en e-mailadres in te geven indien je op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten