We hebben 90 gasten en geen leden online

Pleegouders, een ras apart !

In deze tijd van groeiend individualisme en egoïsme het pleegouderschap op je nemen, is niet zo evident. En ofschoon er de laatste jaren veel verbeterd is in de omkadering van pleegzorg en de begeleiding van pleegouders, perfect zal het in pleegzorgland wel nooit worden.

De Vlaamse Vereniging voor Pleeggezinnen vzw (of afgekort VVP vzw) biedt haar leden de mogelijkheid mekaar in een ander kader te ontmoeten. Als je met bepaalde problemen niet terecht kan in je vertrouwde omgeving omdat die gewoon niet weten wat pleegzorg is, of als je begeleiding of plaatsende instantie niet naar behoren functioneren, is het belangrijk dat je in contact kan treden met lotgenoten, met andere pleegouders. En ook al kunnen ze je probleem niet oplossen, een luisterend oor van iemand die ten minste begrijpt wat er in je omgaat, kan ook al veel pijn verzachten.

Bekijk de VVP vzw dan ook maar als een soort vakbond. Daar ben je best je leven lang lid van, in de hoop dat je er nooit beroep moet op doen, maar in de wetenschap dat ze er in de mate van het mogelijke voor je staan als je ze nodig hebt. En net als bij een syndicaat, geldt ook voor ons de wetmatigheid: hoeveel te meer leden, hoeveel te meer impact. Samen staan wij sterk! Waar wacht u nog op om onze rangen te vervoegen?

Word lid

De Vlaamse Vereniging voor Pleeggezinnen vzw is een niet-gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie die alleen kan blijven werken met behulp van de giften van pleegouders en van sympathisanten.
Om onze inspraak naar hogerhand te vergroten, is het belangrijk dat we kunnen spreken namens (liefst) álle Vlaamse pleegouders.

Leden ontvangen regelmatig een nieuwsbrief via e-mail van onze V.V.P. vzw, Lavendelheide 9a te 2221 Booischot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Word dus lid van de V.V.P. door toetreding tot de kangoeroeformule en geef ons extra financiële zekerheid en draagkracht.


Een gift van € 40,00 of meer geeft je de mogelijkheid om een deel van uw storting fiscaal te recupereren. Stort uw gift op rekening BE81 7470 2416 2424  op naam van VVP vzw - Kangoeroerekening - Lavendelheide 9a, 2221 Booischot.
Na het verstrijken van het burgerlijk jaar ontvangt u dan een fiscaal attest.
U kan eveneens aan uw bank de opdracht geven om maandelijks een bepaald bedrag (minimum € 3,34) te storten op deze rekening.

Nieuwsbrief

Gelieve je naam en e-mailadres in te geven indien je op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten