We hebben 88 gasten en geen leden online

Heb je dat ook gemerkt? Het tweede weekend van de herfstvakantie was er een fenomenale uitbarsting van paddenstoelen in de Vlaamse bossen. Wij van de VVP ontdekten ze tijdens ons pleegzorgweekend, in het natuurgebied De Beeltjens in Westerlo. De herfstzon verwarmde ons tijdens de wandelingen die we met z’n allen maakten. Dat is een volkje hoor, zeventig mensen, waarvan meer dan de helft kinderen. En allemaal dat bos in. En foto’s maken, en bewonderen, zo mooi. Ook kregen we een rondleiding in het kasteel van de familie De Merode. En de kinderen ... die kregen een rol als bewoner van het kasteel en mochten zich verkleden en op ontdekkingstocht door het kasteel.

Nieuwe pleegouders werden welkom geheten, en ook zij genoten na de wandeling mee van de trappist, een blokje kaas en een gesprek. Pleegzorgervaringen werden gedeeld en de kinderen, die genoten op zaterdagavond van een pyjamafuif. Ze leefden zich zichtbaar uit op de dansvloer, met discolichtjes opgesmukt.

Dat zo’n pleegzorgweekend deugd doet werd onderschreven door zij die andere verplichtingen in hun agenda hadden, maar alsnog de moeite deden om op zaterdagavond de bende te vervoegen in het Boswachtershuis.