We hebben 34 gasten en geen leden online

Omdat de zomeractiviteit in Bokrijk vorig jaar zoveel succes had, organiseert de Vlaamse Vereniging voor Pleeggezinnen vzw dit jaar opnieuw een familiedag. Deze keer trekken we op zondag 31/07 naar het provinciaal recreatiedomein Puyenbroeck te Wachtebeke. We nodigen jullie uit om samen met ons van een ontspannende zomeractiviteit te genieten.

De toegang tot het domein zelf is gratis. Hoe zou het programma eruit kunnen zien?

  • Afspraak om 10u30 aan het bezoekerscentrum (parking 1 – Puyenbrug 1A, 9185 WACHTEBEKE).
  • Liefhebbers vertrekken om 11u00 voor een wandeling door het park.
  • Om 12u30 genieten van de picknick die je zelf meebracht. Indien gewenst kun je natuurlijk ook eten en drinken kopen in de cafetaria’s op het domein.
  • Na het eten: toegang tot de activiteiten binnen het domein (gratis of te betalen). Er is mogelijkheid om te minigolfen, te roeien of te waterfietsen op de roeivijver, te fietsen, te wandelen, enz. Verder kunnen we ook petanquen of kubben. Kinderen kunnen terecht op de vele speeltuinen (zie recreatieaanbod hieronder).

Je kan uiteraard op ieder moment aansluiten.

Het Provinciaal Domein Puyenbroeck biedt jong en oud alles voor een ontspannend, sportief of leerrijk dagje uit.

Meer informatie i.v.m. het domein, de bereikbaarheid enz.… vind je op bijgevoegd blad of op www.puyenbroeck.be  en www.puyenbroeck.be/algemeen-en-praktisch/plattegrond.

We hopen jullie natuurlijk weer massaal te mogen verwelkomen op onze zomeractiviteit.

Inschrijven is niet verplicht!  Toch kregen we graag een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je denkt erbij te zullen zijn, zodat we er een idee van hebben wie komt. Tot binnenkort?

Veel groeten,

Het bestuur van de Vlaamse Vereniging voor Pleeggezinnen vzw.

 


MEER INFO OVER RECREATIEDOMEIN PUYENBROECK ():

Het Provinciaal Domein Puyenbroeck biedt jong en oud alles voor een ontspannend, sportief of leerrijk dagje uit (www.puyenbroeck.be en www.puyenbroeck.be/algemeen-en-praktisch/plattegrond ).

Bij aankomst kan je voor alle informatie terecht in het bezoekerscentrum (parking 1).

Dankzij de domeintreintjes kan je in het seizoen op geregelde tijdstippen een volledige rondrit doorheen het  500ha grote domein maken (volwassenen = 3.00€ / kinderen 4-12 = 1.50€ / groepen vanaf 20 personen = 1.50€ pp) maken. Sportievelingen kunnen dit per fiets doen (fietsen kunnen ter plaatse gehuurd worden. Tarief per 2 uur: volwassenen = 4.00 €/ groepen vanaf 20 personen = 2.50€ pp). De wandelaar kan kiezen tussen diverse uitgestippelde en goed bewegwijzerde routes.

Centraal in het park bevindt zich de klaverbladvijver van 22ha. Op het water zelf kan je roeibootjes en waterfietsen huren (5.00 euro per half uur). Rond de grote vijver ligt een bloemenpark. Naast diverse soorten bloemen vind je hier ook enkele fonteinen.

In het Levend Erfgoedpark vind je diverse soorten ezels, schapen, geiten en hoenders.

De kleinsten kunnen terecht in de verschillende speeltuinen waar moderne en veilige speeltuigen garant staan voor uren speelplezier: glijbuizen, klautertoestellen, een versterkte burcht,….

Andere recreatiemogelijkheden zijn het minigolfterrein (prijs per beurt: volwassenen 2.50€ / kinderen t.e.m. 12 jaar en groepen vanaf 20 personen = 1.50€) en in juli en augustus het verkeerspark, waar kinderen hun kennis van de verkeersregels kunnen uittesten (ritje van 10 minuten kost 1,50€).

Als het weer het toelaat, kan je tijdens de zomervakantie ook terecht in de openluchtzwembaden met bijhorende ligweiden.

Of ga op zoek naar de molenschat in het prachtige kasteel Puyenbrug uit 1885 (gratis toegang). Ontdek er alles over molens, malen en mulders; van de kleinste spil tot het grootste rad of over de toekomst van molens en energieturbines.

ALL-IN TICKET

Voor de geïnteresseerden: het is ook mogelijk een all-in ticket te kopen. Het all-in ticket geeft recht op het gebruik van het zwembad, het treintje (hele dag), minigolf, fietsenverhuur, de roeivijver, petanque of krulbol en (in juli en augustus) het verkeerspark.

Voor een all-in ticket betaal je 9.00€ p.p. (of 7.00€ p.p. voor groepen vanaf 50 personen).

BEREIKBAARHEID

Voor wie met de auto komt (Puyenbrug 1A – 9185 Wachtebeke):

  • Komende van de E17: via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'.
  • Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke): neem afrit Zelzate. Daar vind je de wegwijzers naar Puyenbroeck terug.

In het domein kan je gratis parkeren op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Met het openbaar vervoer:

Om het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke te bereiken met het openbaar vervoer, kan je gebruik maken van de belbus, al dan niet in combinatie met de trein. De dichtst bijgelegen bediende stations zijn het station van Lokeren en het station van Gent-Dampoort. Opgepast, de belbus dient minstens twee uren op voorhand gereserveerd te worden.

Vanuit Gent rij je met bus 76 via Zaffelare rechtstreeks naar het Domein. Tijdens weekdagen stopt bus 76 aan de halte 'Domein Zwembad' en 'Domein Camping'. Tijdens de schoolvakanties en in het weekend rijdt bus 76 via de hoofdingang van het domein. .

Daarnaast kan je vanuit Gent ook met de lijnen 39, 70, 71, 72, 73 of 74 naar Oostakker. Van daar uit neem je de belbus Oostakker. Deze belbus bedient Desteldonk, Hyfte, Mendonk, Oostakker, Sint-Kruis-Winkel, Wachtebeke, Zaffelare en Zelzate. De belbus rijdt tijdens de week van 6:15 uur tot 21:00 uur, in het weekend en op feestdagen van 9:30 uur tot 19:45 uur.

Vanuit Lokeren kan je de belbus Lokeren-Waasmunster reserveren. Deze belbus omvat de gemeenten Waasmunster en Lokeren, met alle deelgemeenten. Daarnaast bedient de belbus ook Sinaai en Belsele en het domein Puyenbroeck(zwembad). Tijdens de week rijdt deze belbus van 5.15 uur tot 20.45 uur, op zaterdag van 8.30 uur tot 20.30 uur en op zon- en feestdagen van 9.30 uur tot 20.30 uur. In plaats van één voertuig per uur, rijden er nu twee voertuigen. Verder is er ook een treinaansluiting van de belbus aan Lokeren Station. De belbus heeft vaste vertrekuren aan het station van Lokeren op het uur + 31 minuten.

Vanuit Stekene kan je de belbus Stekene-Sint-Gillis-Waas-Moerbeke reserveren. Deze belbus omvat de gemeenten Moerbeke en Stekene, met alle deelgemeenten. Daarnaast bedient de belbus ook De Klinge, Meerdonk, Verrebroek en Kieldrecht en het Domein Puyenbroeck(zwembad). Tijdens de week rijdt deze belbus van 6 tot 21 uur, op zaterdagen van 8 uur tot 20.15 uur en op zon- en feestdagen van 10 uur tot 20.15 uur. De belbus heeft vaste vertrekuren aan Sint-Gillis-Waas Kerk.