We hebben 146 gasten en geen leden online

‘Hij is hier, bij ons’, zeg ik tegen Gisèle, de pleegmama van Felipe, wanneer ze bij ons op de kamerdeur komt kloppen. Felipe, twee jaar, was met ons meegewandeld, hand in hand met onze pleegtelg van acht, Levi. En Felipe vond dat best gezellig op onze kamer. Zo gaat dat op weekend met de VVP. Een gemoedelijke bedoening, waarbij de samenstelling van de pleeggezinnen wel eens onduidelijk wordt, want iedereen ontfermt zich wel over de kinderen van … iedereen. Je schept soep uit voor een ganse tafel die ingenomen is door acht kinderen die graag samen zitten en schuift dan lekker aan bij de volwassen. Lekker smullen van friet met stoofvlees en een ijsje na.

Het programma biedt zoals gewoonlijk ruimte voor trappist en een krant voor wie dit wenst, maar ook een uitdaging om niet verloren te lopen naar de toeristentoren, en verder onder meer schaatskunsten en zwembadglijbanen.

Kom je als nieuwkomer of maak je deel uit van de vaste clan, iedereen is even welkom en kan rekenen op oprechte belangstelling, ook van de kinderen, naar wie je bent en wie je allemaal hebt meegebracht. Vrijdagavond was je nog nieuw, zondagavond ben je geïntegreerd in het zeventigtallig gezelschap. Vriendjes zijn gemaakt en er wordt uitgekeken om nog eens samen te spelen en samen te keuvelen op de volgende bijeenkomst. Tot de volgende keer!

Miriam.