We hebben 138 gasten en geen leden online

Beschermingsmaatregelen: de nieuwe wetgeving

 - Dinsdag 24 februari 2015 om 19 uurDe Nekker vzw, Nekkerspoel-Borcht 19,2800 Mechelen  Zaal Annemoon, (voor gps: Spuibeekstraat, 2800 Mechelen)

 - Dinsdag 10 maart 2015 om 19.30 u., Vergadercentrum Den Hof, H. Heymanplein 7, Sint-Niklaas.

 - Dinsdag 24 maart 2015 om 19.30 u., ’t Seinhuis, Tiensesteenwet 63, Leuven.

 - Dinsdag 21 april 2015 om 19 uur, Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt.

 - Vrijdag 8 mei 2015 om 13.30 uur, Wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat 1, Brugge Sint-Michiels

 - Vrijdag 22 mei 2015 om 13.30 uur, De Warande, Warandestraat 42, Turnhout.

 - Vrijdag 12 juni 2015 om 13.30 uur, Pastoraal Centrum Seminarie, Tulpinstraat 75, Hasselt.

Op 1 september is de nieuwe wetgeving over de beschermingsmaatregelen in werking getreden. Deze is van toepassing op personen die omwille van een verstandelijke handicap, psychische problemen, dementie,… kwetsbaar zijn en in min of meerdere mate bescherming nodig hebben voor het beheer van hun gelden en goederen en/of het nemen van bepaalde beslissingen over hun persoon. Voor elke persoon die voor een beschermingsmaatregel in aanmerking komt, zal de vrederechter een beslissing ‘op maat’, volgens de noden van de beschermde persoon, moeten treffen.

Walter Niewold, vrederechter in Hasselt zal volgende vragen voor u beantwoorden: Voor wie kan een beschermingsmaatregel aangevraagd worden? Hoe vraag je een beschermingsmaatregel aan? Welke attesten heb je hiervoor nodig? Hoe verloopt de procedure? Hoe zal de vrederechter een beslissing ‘op maat’ nemen? Wat zijn de opdrachten van de bewindvoerder(s)?  Wat verandert er voor personen die al langer het statuut van verlengde minderjarige of voorlopige bewindvoering hebben?...

Door hier te klikken  kan je de uitnodiging met verdere concrete informatie bekijken.

 

Wij willen ons aanbod ook heel graag bekend maken naar ouders en familie van personen met een handicap  en naar andere geïnteresseerden, maar hiervoor hebben we jullie hulp nodig!

Gelieve ons aanbod verder bekend te maken door de uitnodigingen van de avonden te bezorgen aan mogelijk geïnteresseerden ( ouders van een kind met een handicap, begeleiders, leerkrachten, directies, mensen met een handicap, professionelen,….) of door de aankondiging ervan op te nemen op jullie site, facebook, nieuwsbrief, prikbord, tijdschrift of krantje,….

Alle verdere info en meer uitnodigingen zijn te verkrijgen bij Gezin en Handicap en KVG Antwerpen- Mechelen.