We hebben 87 gasten en geen leden online

 Pleegouders hebben recht op ouderschapsverlof

Waarom? Omdat ouderschapsverlof voor ‘gewone’ ouders of adoptieouders een verworven recht is en een zegen voor het kind en zijn/haar gezin. Omdat pleegouders, die zich met hart en ziel inzetten voor hun pleegkinderen, recht hebben op datzelfde welzijn. En bovenal, omdat een kind dat uit een moeilijke opvoedingssituatie komt en uit zijn vertrouwde omgeving gehaald is, alle mogelijke ondersteuning verdient om weer op zijn plooi te komen.


Pleegouders hebben recht op een statuut
Waarom? Omdat zij vaak het best geplaatst zijn om in te schatten hoe het echt met het pleegkind gaat. Zij verdienen daarom minstens om gehoord te worden in zaken die het kind aanbelangen. In het belang van het pleegkind krijgen pleegouders best ook inspraak in belangrijke beslissingen.


10.000 Belgische pleegouders zetten op 6 december hun schoen voor het rechttrekken van deze twee tekortkomingen op federaal niveau. Zij vragen een volwaardig statuut als pleegouder en het recht op ouderschapsverlof.


Sinterklaas maakt geen onderscheid en is er voor alle kinderen, ook voor pleegkinderen. Het leek ons een symbolische dag om net dan onze wensen kracht bij te zetten op een tweetalig colloquium, waar beleids- en praktijkmensen elkaar kunnen vinden.

 

Locatie Auditorium AG Solidarity, Nieuwbrug 17, 1000 Brussel.
Datum vrijdag 6 december 2013
Kostprijs 12€ per persoon, broodjeslunch inbegrepen. Gratis voor leden van La Porte Ouverte of van de Vlaamse Vereninging voor Pleeggezinnen. U kunt ter plaatste lid worden.Surf naar www.pleeggezinnenzettenhunschoen.be voor meer informatie.
Talen Er wordt in simultaanvertaling (NL – Fr) voorzien.
Hoe inschrijven ? Inschrijven kan enkel online via het inschrijvingsformulier op onze website www.pleeggezinnenzettenhunschoen.be. Daar vindt u ook meer informatie over de inhoud van het programma, de sprekers en meer praktische informatie.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. U ontvangt van ons een bevestiging en een betalingsbewijs.